reglement

De opzet blijft, evenals voorgaande jaren, ‘short set’. Dit houdt in dat die partij die het eerst vier games heeft binnen gehaald, de set heeft gewonnen. Twee games verschil komt te vervallen. Het gaat om twee gewonnen ‘sets’. In verband met de invallende duisternis bij een gelijke stand geen derde set, maar een tiebreak.

Het zou kunnen dat een wedstrijd binnen een uur is afgelopen. Houdt er dus rekening mee dat je echt ruim op tijd aanwezig bent om de baan op te gaan.

Wij duimen natuurlijk voor droog weer, maar hopen twee avonden vrij te kunnen houden als reserve.

Onze clubkas is, gezien onze buitengewoon lage contributie, geen bodemloze put. Een must blijft dus dat er iedere dag, van begin tot eind, dient te worden geturfd voor de genoten consumpties. De hapjes op de laatste dag, zaterdag 25 juni, zullen echter worden gefourneerd uit de clubkas.

Algemene regels
✓ bij gelijk eindigen in een poule wordt eerst gekeken naar het aantal gespeelde sets, is dit gelijk dan beslist het gamesaldo, bij iedere twijfel beslist de commissie
✓ de bijdrage per speelster/speler bedraagt € 7,50 ongeacht het aantal categorieën waarin wordt deelgenomen
✓ iedereen wordt vriendelijk verzocht niet alleen de voor hen ingeplande dag(en) vrij te houden, maar ook, bij eventuele regen, de nog te bepalen reservedag(en)

Serveren in dubbel en mixed
De serveervolgorde in een koppel mag bij het begin van iedere set bepaald worden.

Tiebreak
De speler die aan de beurt is om te serveren, serveert vanaf rechts voor het eerste punt De tegenpartij serveert daarna vanaf links voor het tweede punt en vervolgens vanaf rechts voor het derde punt. Iedere speler serveert daarna steeds voor twee punten, eerst vanaf links en daarna vanaf rechts.
Er is een normale telling (1, 2, 3). De partij die het eerst 7 punten haalt (met een verschil van twee punten), wint de tiebreak. De set is dan gewonnen met 7-6.
Na iedere 6 punten in de tiebreak moeten de spelers wisselen van speelhelft.
De partij die het eerst serveerde in de tiebreak, moet ontvanger zijn in de eerste game van de volgende set.
Het serveren in de tiebreak bij dubbel en mixed verloopt ook zoals hierboven omschreven. De eerste speler serveert voor het eerste punt, daarna is het de beurt aan de linkerspeler van de tegenpartij voor twee punten. Vervolgens serveert iedere speler om beurten voor twee punten.

Top